Ontdek de andere verhalen

Verhaal

Björn & Kevin

Dromen van een walking dinner

Na onze verloving zijn wij quasi onmiddellijk op zoek gegaan naar een geschikte trouwlocatie. We wilden geen klassiek trouwfeest waarbij alle genodigden aan tafel zouden gaan.

We droomden van een Walking dinner, waar een losse sfeer zou heersen en waar onze gasten de hele avond zouden kunnen dansen.
Een feest waar onze gasten niet moesten aanschuiven aan buffetten, maar de hele avond konden gaan en staan waar ze maar wilden.

Kortom: We hadden heel goed in ons hoofd hoe onze dag er moest gaan uitzien.

Direct overdonderd

Een 20-tal feestzalen zijn we gaan bezoeken, maar keerden telkens van een kale reis terug: We voelden ons niet begrepen, de werking van de feestzaal werd opgedrongen, …

Uiteindelijk botsten we op het Kasteel van Moerkerke.Van zodra we het domein kwamen opgereden waren we al overdonderd van de locatie op zich. We maakten er kennis met Mieke, de gastvrouw. Een zelfzekere dame die van duidelijk aanpakken weet, bruist van energie en tegelijk de nodige klasse uitstraalt.

Mieke nam de tijd om te luisteren naar wat wij voor ogen hadden en binnen de minuut zaten we op dezelfde golflengte.

Björn & Kevin

Mieke nam de tijd om te luisteren naar wat wij voor ogen hadden en binnen de minuut zaten we op dezelfde golflengte. Ze begreep ons helemaal, alsof ze kon horen wat we nog niet gezegd hadden. Na dit gesprek was voor ons de kogel door de kerk, dit zou het gaan worden.

Er volgden nog enkele gespreken ter voorbereiding van onze grote dag.
Steeds stond Mieke ons bij met haar frisse ideeën en dacht ze mee na over hoe we details verder konden gaan uitwerken.

21 september 2019, onze dag

Iets na de middag kwamen we met onze familie aan in het kasteel. Na een warm welkom werden we aan tafel begeleid door Frederik, de maître.

Frederik heeft ons de rest van de dag bijgestaan.
Cadeaus helpen aannemen, bloemen aangeven tijdens de speech, ons extra in de watten leggen, teveel om op te noemen.
Niets leek hem teveel. Hij gaf ons het gevoel dat we koningskinderen waren. Echt top!

Prachtige receptie

Onze receptie vond plaats in de prachtige tuin van het Kasteel. De weergoden waren ons gunstig gezind. Op de achtergrond speelde een live-band terwijl onze gasten konden genieten van het zicht op de tuin en de fontein.

Dit alles maakte de ervaring natuurlijk extra betoverend.
De hapjes waren stuk voor stuk echte pareltjes. Vlekkeloos vloeide de receptie over in het avondfeest.

Steeds met de glimlach

Je zou verwachten dat een walking dinner met 276 genodigden chaos met zich meebrengt, maar niets was minder waar.

Alles liep op wieltjes en leek vanzelf te gaan. Het personeel bediende onze gasten op een zeer vlotte manier en dit steeds met de glimlach. Onze gasten kregen de nodige uitleg over het eten.

Hip, trendy en stijlvol tegelijk

De gerechten waren ontzettend verzorgd en zeer lekker. Duidelijk kwaliteit van de bovenste plank.

Je merkte dat de kok elk gerecht met veel liefde voor zijn vak had klaargemaakt. Koken moet voor hem een ware passie zijn. Aan het service en glaswerk kon je merken dat men hier mee is met zijn tijd. Hip, trendy en stijlvol tegelijk.

Daar we beiden zelf een verleden in de horeca achter de rug hebben, en dus het klappen van de zweep kennen, kun je zeker stellen dat we de lat zeer hoog hadden gelegd. Dit moest het perfecte feest worden, het was tenslotte onze trouwdag. En perfect was het zeker, … in ruimste zin van het woord!!!

Sprookjes bestaan

We zijn intussen bijna 4 weken getrouwd en lijken niet van onze roze wolk af te slaan. Nog steeds worden we aangesproken door onze gasten over hoe fantastisch ons feest wel geweest is.

Als we terugdenken aan onze trouwdag, en dus ook aan Mieke en haar team, krijgen we het nog steeds warm vanbinnen. We hebben uit de samenwerking met het Kasteel van Moerkerke iets heel belangrijks geleerd, en dragen dit mee in ons verdere leven: SPROOKJES BESTAAN !

 

Uw eigen verhaal schrijven in het Kasteel?
Contacteer ons